Футболистът на Уест Хем Димитри Пайе е постигнал споразумение относно личните си условия с Олимпик Марсилия, съобщава френското издание „Екип“.

Според информацията, френският клуб все още не е изпратил официална оферта към лондонския клуб за футболиста.

В същото време преди няколко дни мениджърът на Уест Хем Славен Билич обяви, че ръководството на клуба е отхвърлило оферта от Марсилия, която е била на стойност 20 милиона паунда.

„Чуковете“ със сигурност няма да се разделят лесно с Пайе, тъй като са непреклонни и искат за него 40 милиона паунда.

Уест Хем отказа 22 милиона за Пайе

 

Челси също ще се опита да привлече френския национал. Мениджърът на „сините“ Антонио Конте желае да привлече 29-годишния футболист.

Пайе получава заплата от 110 хиляди паунда заплата в Уест Хем.

Шамар за Уест Хем: Голямата звезда стачкува, не иска да играе

Лондонският клуб при всички положения ще иска да продаде Пайе до края на януарския трансферен прозорец.

Челси са подготвили оферта от 35 милиона паунда за Пайе. Френският национал, който изненада всички с играта си на Европейското първенство, иска да напусне "чуковете" и "сините" веднага реагираха.

Антонио Конте иска да запълни дупката в средата на терена, която се отвори, след като Джон Оби Микел и Оскар напуснаха клуба. Двамата бяха резерви за Челси, но пък италианецът винаги е искал да има дълга скамейка и ширина в своя състав.

Димитри Пайе пофлиртува открито с Олимпик Марсилия

Пайе беше отстранен от тренировките на Уест Хем. 29-годишният атакуващ полузащитник изяви желание да напусне „чуковете“.

"Докато Пайет не промени отношението си, няма да играе и няма да тренира с нас. Ние не искаме да го продаваме. Очаквам той да размисли и да покаже уважение към клуба, който направи толкова много за него", коментира мениджърът Славен Билич.

Пайе пристигна в Уест Хем от Олимпик Марсилия през лятото на 2015 година и се превърна в ключова фигура в състава, а със силните си игри той заслужи и титулярно място във френския национален отбор. През този сезон, обаче, лондончани се представят колебливо и халфът поиска да напусне отбора.