Централният бранител Мартин Шкъртел е бил предложен на мениджъра на Нюкасъл Рафаел Бенитес, твърди турското издание „Фотомач”.

Агентът на 33-годишния словашки национал е информирал английския клуб, че неговият клиент е на разположение за преговори. Шкъртел има договор за още година с Фенербахче, но вече е ненужен на турския гранд и „фенерите” ще търсят продажба при силно намалена цена.

Бенитес е много добре запознат с качествата на ветерана, когото доведе в Ливърпул през лятото на 2008 година. Шкъртел изигра 8 сезона с екипа на „червените”, като реално работи с испанския тактик в течение на 2 години.

Очевидно е, че през последните сезони словакът върви към заника на своята кариера. Определено той не е същият играч от престоя си в Ливърпул, така че привличането му крие известен риск за „свраките”.

По-рано стана ясно, че Глазгоу Рейнджърс проявява интерес към Шкъртел особено след като Стивън Джерард зае мениджърския пост. Между двете страни обаче има сериозни разминавания във финансово отношение.

Шкъртел готов да играе в Рейнджърс на Джерард, но...