Бордът на директорите в Арсенал твърдо желае да привлече Масимилиано Алегри за следващия мениджър на клуба. Проблемът, според италианската преса,  се корени в това, че наставникът на Ювентус има своите притеснения относно управленската структура при „артилеристите”.

На Апенините цитират „Скай Спортс”, откъдето посочват тактика от Ливорно като основния фаворит за поста на оттеглящия се Арсен Венгер. Лондончани проведоха и разговори с бившия наставник на Барселона Луис Енрике, който обаче предяви доста завишени финансови претенции.

Енрике по-скоро цели да разори Арсенал, а не да го ръководи

Притесненията на Алегри нямат общо с евентуалната му заплата в Арсенал, а с начина, по който е структуриран клубът. Явно наследникът на Венгер няма да се ползва със същата власт, с каквато разполага 68-годишният французин. Показателно е, че наскоро „артилеристите” назначиха бившия директор по селекцията на Борусия Дортмунд  Свен Мислинтат. Той ще работи съвместно с Раул Санлехи, който пристигна от Барселона, за да работи като футболен директор. Освен с тях Алегри ще трябва да се съобразява и с присъствието на изпълнителния директор Иван Газидис и Джош Крьонке, синът на собственика Стан Крьонке.  Джош Крьонке е част от борда на директорите, макар и да не участва пряко в ръководенето на клуба. В същото време обаче на Острова индикират, че влиянието му все повече нараства.