Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри е започнал да ходи на курсове по английски език, съобщава „La Gazzetta dello Sport“. Това засили още повече спекулациите, че той ще поеме английски отбор от следващия сезон.

50-годишният италианец е свързван с мениджърския пост в Челси. Той е смятан за почти сигурен заместник на Антонио Конте на „Стамфорд Бридж“.

В момента Алегри е наел частен учител, с който учи английски език интензивно в свободното си време, тъй като иска да няма пречка в комуникацията с футболистите си.

До този момент през цялата си треньорска кариера Алегри е работил в Италия.

Той започна от нискодивизионния отбор на Гросето, а след това продължи кариерата си в Сасуоло и Каляри, с който дебютира в Серия А. През 2010 година бе назначен за треньор на Милан, където изкара три сезона и половина. Алегри успя да спечели шампионската титла и Суперкупата на Италия през 2011 година.

През 2014 година Алегри смени Антонио Конте начело на Ювентус. Успехите за 50-годишния специалист продължиха. Начело на „бианконерите“ той спечели три последователни шампионски титли в Серия А, три пъти купата на страната и три пъти суперкупата.

Челси предлага двугодишен договор на Алегри

Алегри напуска Италия при раздяла с Ювентус

Алегри може да смени Конте начело на Челси