Ливърпул очевидно се кани да направи трансферното лято на Наполи доста интересно. След като от няколко дни насам се спекулира с интереса на „червените” към Пьотр Желински, и друг от полузащитниците на „везувиани” вече е свързван с тима от „Анфийлд”. Става дума за опорния халф Жоржиньо.

Голяма реклама за желан от Ливърпул, бил по-добър от Де Брюин

Според авторитетният британски ежедневник „Таймс”, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп счита бразилеца с италиански паспорт за идеалния човек, който да замести почти сигурния напускащ Емре Джан. Договорът на последния изтича и изглежда неизбежно той да премине в Ювентус като свободен агент.

26-годишният Жоржиньо – или Жорже Луиш Фильо, както е истинското му име – в момента е повече от ключов играч за Наполи и треньора Маурицио Сари. Бившият футболист на Верона се представя на супер ниво от началото на сезона и е с основен принос  за това, че Наполи все още оглавява класирането в Серия А.

Наполи жертва търд титуляр заради трансферна цел

Неговият агент обаче публично призна, че може да се стигне и до продажба на клиента му заради интереса на неаполитанци към звездата на Сампдория Лукас Торейра. 22-годишният уругваец би пристигнал на „Сан Паоло” само срещу крупна сума, а за да я събере, Наполи ще трябва да продаде някой от водещите си халфове (с което също така ще освободи място за Торейра).

Жоржиньо премина в Наполи от Верона през 2013 година срещу 9,5 милиона евро. Той има договор с клуба за още 2,5 години, което работи изцяло в полза на лидера в калчото при евентуални преговори.