Нигерийският футболен национал Джон Оби Микел премина в състава на елитния китайски Тянцзин Теда.

29-годишният полузащитник премина успешно медицинските изследвания и се присъедини към новия си клуб със свободен трансфер от Челси.

Откъде започва мечтата на Китай да стане световен шампион?!

Микел прекара повече от десетилетие на "Стамфорд Бридж", но от настоящата кампания не влиза в плановете на мениджъра на лондончани Антонио Конте и не е записал нито една игрова минута в официален мач.

В Тянцзин Теда полузащитникът ще получава седмична заплата от 140 хиляди лири.

Китайците вкарват странно и интересно правило в лигата си

С екипа на Челси африканецът спечели Шампионската лига, два пъти титлата на Англия и четири пъти купата на ФА. Той има 374 мача с екипа на "сините" и е спечелил 11 трофея. 

„През този сезон не играх, но все още съм на 29 години и смятам, че ми остава доста време във футбола. Преценявайки това смятам, че сега е правилния момент да предприема ново предизвикателство“, написа Милел в отворено писмо в Туитър до феновете на Челси. 

„Доволен съм, че преминавам в Тянцзин, тъй като това е период, в който местната лига определено върви нагоре и ще опитам да помогна на отбора да продължи да се развива“, добавя нигериецът.

„Дойдох в Челси на 19 години и преживях невероятни моменти, за които искам сърдечно да благодаря на всички в клуба. Периодът ми тук ме оформи и като човек, за което също съм много благодарен“, пише още Микел.