В понеделник медиите в Испания  писаха, че нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски вече е договорил личните си условия с Барселона за трансфер през лятото. Както е известно, настоящият договор на поляка с „баварците“ изтича в края на следващия сезон. Смята се, че той няма намерение да продължи контракта си, тъй като иска да пробва нещо ново в края на кариерата си, след като спечели почти всичко в Бавария.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

Въпреки това надеждите на Барселона да подпише с Левандовски поеха сериозен удар след последните коментари на Оливер Кан. Изпълнителният директор на Байерн коментира слуховете за продажбата на Левандовски през лятото и на практика отхвърли възможността полякът да напусне „Алианц Арена“.

„Напълно сме сигурни, че Левандовски ще остане в Байерн през следващия сезон. Знаем, че той ще бъде в отбора, така че сме абсолютно спокойни. Очевидно сега има състезание „Кой ще разкаже най-абсурдната история за Робърт? Продължаваме преговорите за продължаване на договора с него. Не сме луди и не възнамеряваме да обсъждаме продажбата на футболист, който вкарва 30-40 гола на сезон“, каза Кан пред „PrimeVideo“.

През сезон 2021/22 Левандовски отбеляза 47 гола и направи 4 асистенции в 41 мача за Байерн. 33-годишният поляк може да продължи кариерата си в Барселона.