Челси официално обяви привличането на нападателя Жоао Феликс от испанския Атлетико Мадрид. 23-годишният португалец ще играе на „Стамфорд Бридж“ под наем до края на сезон 2022/2023.

Мениджърът на „сините“ - Греъм Потър, се наложи да вземе Феликс в отбора си след тежката форма, в която се намират – те имат само два победи в последните си 10 мача, а това им отрежда десетата позиция във Висшата лига.

Според информациите в Англия, Челси ще плати около 11 милиона евро за шестмесечния му наем, въпреки че Атлетико потвърди, че Феликс е подписал нов договор с мадридчани до 2027-а година преди да замине за Острова.

Феликс премина в Атлетико от Бенфика за 126 милиона евро през 2019-а година, превръщайки го в четвъртия най-скъп трансфер в историята на футбола, но престоят му на „Уанда Метрополитано“ не беше напълно успешно.

Той помогна на клуба да спечели Ла Лига през 2021-а година, но не във всеки мач беше титуляр под ръководството на Диего Симеоне, като отбеляза 34 гола и направи 18 асистенции в 131 двубоя. Португалецът също така има 28 мача за родината си с четири попадения.

23-годишният Феликс започна в седем от 16-те си мача за Атлетико в Ла Лига този сезон. В 20 мача всички турнири пък той записа пет гола и три асистенции.

„Челси е един от великите отбори в света и се надявам да му помогна да постигне целите си, така че съм много, много щастлив да бъда тук и много развълнуван да играя на „Стамфорд Бридж“, заяви нападателят пред уебсайта на Челси.