Пари Сен Жермен официално обяви първия си входящ трансфер за лято’2017. Това е крайният бранител на Реал Сосиедад Юри Берчиче.

По непотвърдени данни 27-годишният ляв бек е струвал 15 милиона на френския гранд. Берчиче парафира договор за 5 години с тима от „Парк де Пренс”.

ПСЖ подготви лудата си оферта за Коутиньо

През отминалия сезон 2016/2017 Берчиче бе титуляр в 35 от 38-те шампионатни мача на Реал Сосиедад. Ибериецът, който като юноша прекарва кратки периоди в академиите още на Атлетик Билбао и Тотнъм, има типичния профил на атакуващ флангови бранител, с каквито се слави Ла Лига. Той се отчете с 3 гола и 4 асистенции в първенството, като помогна баските да се класират за Лига Европа (заемайки 6-ото място).

Верати - затворник в ПСЖ?

„Много съм щастлив и нямам търпение да започна в Пари Сен Жермен”, каза Берчиче пред сайта на парижани. „Ще бъде чест да нося екипа на този клуб, който се превърна в един от най-добрите и най-обичани в Европа.”

„Убеден съм, че ще открия перфектната обстановка, в която да достигна своя потенциал, като прогресирам и печеля титли. Всички знаят колко амбициозен е ПСЖ в Европа. С помощта на треньорския щаб и останалите играчи ще направя каквото мога, за да може ПСЖ да вдигне колкото се може повече трофеи”, закани се Берчиче.