Ливърпул оформи трансфера по привличането на бранителя от шотландския Абърдийн Калвин Рамзи. „Червените“ ще платят 6,5 милиона паунда на британските си колеги, като четири от тях влизат веднага в касата на клуба от северната част на Острова, а 2,5 ще дойдат под формата на бонуси.

18-годишният футболист пътува до Ливърпул, за да оформи своя договор и да мине медицинските прегледи, след което подписа за пет години с Ливърпул и трябва да започне тренировки с отбора още от първото събиране през лятото.

Към този момент не се твърди, че Ливърпул ще праща Рамзи под наем някъде другаде, a десният защитник ще играе с номер 22.

Рамзи влезе в първия отбор на Абърдийн и записа 33 мача през сезона, като вкара един гол и подаде за други девет от всички надпревари. Неговите изяви му донесоха наградата за млад играч на годината в Шотландия, а той също така натрупа опит с мачове от Лигата на конференциите, след като е и младежки национал на Шотландия.

Рамзи стана третото ново попълнение за Ливърпул през лятото, след като тимът закупи Дарвин Нунес за 85 милиона паунда от Бенфика и Фабио Карвальо, който акостира от Фулъм. По всяка вероятност това ще е последната входяща сделка за „червените“ преди старта на новата кампания.