Трансферната сага около Еден Азар в Реал Мадрид приключи с „хепи енд” за испанския гранд. Белгийският плеймейкър официално премина при 13-кратните европейски шампиони от Челси, като именно клубът от Мадрид пусна специално комюнике, потвърждаващо новината.

По този начин играчът сбъдна своята мечта, като обвърза бъдещето си с „кралския клуб” до лятото на 2024-а година. Испанските медии твърдят, че Реал ще заплати на лондонския клуб 100 милиона евро, като отделно на тази сума ще има и бонуси. (бел.ред: предполагаемата допълнителна сума ще набъбне с още 30-ина милиона евро, в зависимост от представянето и трофеите, които Азар спечели с екипа на Реал).

„Сините” от Лондон бяха принудени да се разделят с плеймейкъра си, чийто договор с тима от „Стамфорд Бридж” изтичаше през лятото на 2020-а година и тогава можеха да го изпуснат без пари.

Преговорите между двата клуба стартираха преди няколко месеца, като придобиха мащабни размери в последните дни. Именно медиите на Иберийския полуостров потвърдиха, че всичко е договорено на 30-и май, но едва седем дена по-късно официалното обявление бе пуснато в сайта на „кралския клуб”.

Еден Азар ще бъде представен като играч на Реал Мадрид на 13-и юни на „Сантиаго Бернабеу”, след като премине медицински прегледи на Валдебебас. Това е четвърти нов играч преди старта на сезон 2019/20 за Зинедин Зидан, след като Родргио Гоес, Едер Милитао и Лука Йович също подписаха с Реал Мадрид. Очаква се крайният бранител на Олимпик Лион Ферлан Менди също да парафира договор с „кралете”.


Oще по темата:

Реал удвоява заплатата на Азар

Реал клекна пред Челси за трансферната сума на Азар