Арсенал и Борусия Дортмунд може и да са стигнали до споразумение за трансферната сума на Пиер-Емерик Обамеянг, но сделката няма да бъде финализирана преди факт да бъдат два други сериозни трансфера, свързани с Оливие Жиру и Миши Батшуай. В сложната врътка е замесен и отборът на Челси.

Изненада: Дортмунд взима нападател на Челси за заместник на Оба-Оба

От Дортмунд ще продадат Обамеянг само когато имат осигурен негов заместник. Желаният такъв е Миши Батшуай от Челси, но пък "сините" от Лондон ще продадат Батшуай само ако успеят да привлекат Жиру.

Според "Дейли Мейл" именно този троен възел е използван от Челси, за да смъкне цената на французина. Към момента тимът на Антонио Конте предлага 15 милиона паунда плюс още бонуси, но от Арсенал изискват 30 милиона, за да продадат нападателя на пряк конкурент в Англия.

Обамеянг си заплю номера на Уолкът в Арсенал

В момента, в който Челси разполага с Жиру, Батшуай ще бъде свободен да подпише с Дортмунд, а съответно и "жълто-черните" ще дадат право на Обамеянг да премине в Арсенал.

В понеделник габонецът не се яви като свидетел по делото с взривения автобус на Борусия през април като официалната причина е, че е болен. Иначе Оба-Оба е напълно готов и само очаква обаждане, за да замине за Лондон и да се превърне в рекордна покупка на "топчиите".