Бъдещото ново попълнение на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е избрал освободения от Тио Уолкът №14 в отбора. Това е поредното потвърждение, че сделката, която все още не е обявена официално, ще приключи съвсем скоро.

От трети път: Дортмунд прие офертата на Арсенал за Обамеянг

Обамеянг казал "да" на парите от Арсенал, но те не са много

Габонският национал е на път да премине на „Емиратс” срещу 58 милиона паунда – сума, която би представлявала нов трансферен рекорд за лондончани (досегашният са 42,5 милиона паунда, платени за Месут Йозил). Според информациите в Германия трансферът ще бъде оповестен в мига, в който Борусия успее да договор заместник на нападателя.

Кога затваря зимният трансферен прозорец?

Арсенал не вижда причини за притеснения и затова е поискал от Оба-Оба да посочи желания номер, с който да играе при тях. Това по всяка вероятност ще е №14, овакантен от преминалия в Евертън Тио Уолкът.

Изненада: Дортмунд взима нападател на Челси за мястото на Оба-Оба

Вярва се, че договорът, който 28-годишният Обамеянг ще подпише, е със срок юни 2021 година, а заплатата му  би възлизала на 180 хиляди паунда седмично. Това ще надвиши с малко тази на другата зимна придобивка Хенрих Мхитарян (175 хиляди паунда на седмица).