Като че ли големите сделки през зимния трансферен прозорец вече бяха направени, но по традиция последният ден от този период винаги носи известна драма.

Безспорно трансферът на този януари бе преминаването на бразилеца Филипе Коутиньо от Ливърпул в Барселона, като халфът се превърна във втория най-скъп футболист след сънародника си Неймар.

В същото време на „Анфийлд“ пристигна защитникът Върджил ван Дайк, който също счупи рекорд и стана най-скъпият защитник в историята на футбола, след като „червените“ платиха колосалните 75 млн. паунда.

Манчестър Юнайтед и Арсенал осъществиха интересна сделка, разменяйки големите си звезди Хенрих Мхитарян и Алексис Санчес.

Лондончани продължават да са в центъра на събитията в опитите си да привлекат Пиер Емерик Обамеянг от Борусия Дортмунд. Бъдещето пък на Оливие Жиру на „Емиратс“ зависи именно от това дали Обамеянг ще пристигне в английската столица.

Другите лондонски отбори Челси и Тотнъм също напират за нови играчи. „Сините“ правят всичко възможно да си осигурят услугите на Един Джеко от Рома, докато „шпорите“ не крият апетитите си към Лукас Моура от ПСЖ.

Кога обаче затваря зимният трансферен прозорец и докога тимовете от водещите първенства ще имат време да приключат сделките?

Ето и точните дати:

В повечето първенства сделките трябва да бъдат приключени до 1,00 часа след полунощ българско време на 1 февруари. Възможно е обаче трансферите да бъдат оповестени и със закъснение в зависимост от това, кога са постъпили официалните документи в различните фубтолни централи.