Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг заяви, че настоява зависи от клуба дали ще подпише нов договор. Националът на Габон има само една година от настоящия си контракт, като е свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед, Итер, Реал Мадрид и Барселона. 

Смята се, че пречка пред новото споразумение исканата заплата от Обамеанг, а нападателят намекна, че е готов да напусне клуба, ако е необходимо. 

„Наскоро не съм получавал предложение, но разбира се, че е имало дискусии с клуба“, каза той пред френското издание "Telefoot". 

„Те [клубът] държат ключовете и те трябва да си свършат работата. След това ще видим какво ще се случи. Това е повратен момент в моята кариера. Бях много откровен с всички. Разбира се, ще бъде много трудно да се вземе решение. Това е може би най-важното решение в моята кариера. Но засега нищо не е решено", коментира нападателят.

Обамеянг получи и капитанската лента на клуба през този сезон. Той също така е водещ реализатор на тима с 20 гола. 30-годишният габонец очерта амбициите си през останалата част от кариерата си и подчерта, че спечелването на титли е негов приоритет. 

"Всеки играч мечтае да печели титли. Това е ясно и всеки го знае", заяви още той. 

Ако Обамеянг откаже офертата на Арсенал, "артилеристите" са готови да се разделят с него, за да не го изгубат без пари следващото лято.