Отборът на Арсенал ще се опита да продаде Ейнсли Мейтланд-Найлс, за да може да си осигури средства за новия договор на капитана си Пиер-Емерик Обемянг или да му намери заместник, ако габонецът реши да напусне. 22-годишният младок рядко получава шанс за изява при Микел Артета, а испанецът го предупреди през март, че трябва да работи по-усилено, за да си върне мястото в отбора. 

Мейтланд-Найлс не е участвал в мач от Висшата лига от януари и според "​​Sun", клубът гледа на него като на ненужен. Лондончани имат отчаяна нужда да съберет средства, предвид ситуация с договора на голмайстора Обамянг. "Аритлеристите" искат да удължат контракта на нападателя, тъй като астоящата сделка изтеча през 2021 година.

След поредния впечатляващ сезон Обамеанг е свързан с трансфер в Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Барселона, но ако клубът не успее да постигне нов договор с нападателя, той може да напусне със свободен трансфер през следващата година. Ако клубът в крайна сметка го продаде, то ще трябва да му намери заместник и в доклада се посочва, че нападателят на Салтик Одсон Едуар е тяхна основна цел. Французинът ще струва около 30 милиона паунда, което може да бъде извън ценовия диапазон на "артилеристите", като се има предвид ограниченте им средства.

Ако обаче получат 20 милиона паунда за Мейтланд-Найлс, част от тези пари могат да бъдат използвани за предлагане на нови подобрени условия на Обамеянг или да бъдат насочени именно към Едуар. Арсенал може също да се раздели с друг младок в лицето 19-годишния Емил Смит Роу.