Испанският вицешампион Реал Мадрид иска да привлече накуп Ерлинг Хааланд и Килиан Мбапе, тъй като са направили място в бюджета си, за да създадат новото „Галактико“. Столичани имат потенциален бюджет, достигащ до 342 милиона паунда, ако се вярва на реномирания испански спортен вестник Diario AS.

Това включва солидни 111 милиона паунда в банката и до 231 милиона в кредитни полици, за които вече е намерено финансиране и може да бъде одобрено. Съобщава се, че „Лос бланкос“ също така са освободили място в сметката си за заплати, за да привлекат за пет или шест сезона на някоя суперзвезда.

Diario AS твърди, че в момента Реал плаща 284 милиона паунда годишно за заплати, което с 68 милиона паунда по-малко, отколкото през лятото на 2022-а година, докато общият им доход се е увеличил със 17%. Напускането на играчи като Карим Бензема и Еден Азар без съмнение е помогнало за намаляване на разходите за заплати.

Дали обаче на в Реал ще постигнат успех с амбициозните си цели от рода на Халанд или Мбапе обаче е въпрос, който е свързан с нещо повече от пари. В момента стадион „Сантиаго Бернабеу“ се реновира и е част от международната позиция на клуба, за да се позиционира пред клубовете, притежавани от богаташите от Саудитска Арабия и Катар, както и да бъде двигател на собствените си приходи.

Джуд Белингам разкри, че престижът на клуба, изграден върху 14 титли в Шампионската лига и рекордните 35 титли в Ла Лига, е бил силен фактор защо той да избере „Лос бланко“ през лятото, макар че щеше да спечели повече пари в Манчестър Сити.

Мбапе може пристигне в испанската столица без пари догодина, ако не подпише нов договор с ПСЖ. 24-годишният нападател има опцията да го удължи с още една година до 2025-а, клауза, която само той може да активира. Съобщава се, че той се е съгласил да се откаже от 70 милиона паунда бонуси, за да бъде реинтегриран в отбора след лятната сага с неговото временно изхвърляне от първия отбор. Реал Мадрид почти го купи за 140 милиона паунда през 2021-а година и можеше да го вземе безплатно 12 месеца по-късно, ако не беше сложил подписа под нов контракт.

Що се отнася до Халанд, договорът му на „Етихад“ е до 2027-а година, но според информациите той ще има освобождаваща клауза от 172 милиона паунда от следващото лято и 150 милиона паунда през 2025-а година. Възможността да играеш под ръководството на Хосеп Гуардиола и в отбор, който спечели требъл и чупи множество рекорди, за който е играл баща му, вероятно са силни фактори да остане в Манчестър. Въпреки това, със 115 обвинения за предполагаеми нарушения на финансово отношение, висящи над „гражданите“, позицията на Сити в световния футбол може да бъде обект на промяна през следващите години.