Тотнъм може да бъде принуден да продаде своя голмайстор Хари Кейн, ако получи оферта от 80 милиона паунда (близо 93 милиона евро) плюс бонусите от клуб извън Англия, твърди The Telegraph. Капитанът на „трите лъва“ има само още една година от договора си, като по-рано днес The Athletic писа, че германският шампион Байерн Мюнхен е отправил оферта от 70 милиона плюс добавките, която обаче беше отхвърлена от „шпорите“.

Сега The Telegraph пише, че Кейн в момента е на почивка и обмисля възможностите си, но се смята, че наставникът на баварците - Томас Тухел, лично настоява за привличането на нападателя вярва, че той може да акостира на „Алианц Арена“.

Твърди се, че Тухел е искал да подпише с Кейн още докато той беше начело на Челси. Според информацията, с него в атака Байерн може да се превърне във фаворит за спечелването на Шампионската лига.

В същото време обаче Sky Sports News опровергава тези информации, твърдейки, че Тотнъм все още не е получил оферта от Байерн Мюнхен за Кейн. Изданието настоява още, че всяко едно предложение за 29-годишния нападател ще бъде незабавно отхвърлено. Интерес към Кейн има и от страна на Манчестър Юнайтед.