Кристиано Роналдо ще може да се възползва от много благоприятен за него нов данъчен закон в Италия, ако премине в Ювентус.

Именно в това може и да се крие голямото желание на португалеца да заиграе в Торино, разкриват местните медии.

Именно данъците станаха голямата причина за разрив в отношенията на Кристиано и президента на Реал Мадрид Флорентино Перес.

Суперзвездата получи двугодишна условна присъда за укриване на данъци в Испания и ще трябва да заплати глоба от 19 милиона евро. Той обаче остана много разочарован от липсата на подкрепа в случая от боса на Реал.

В Италия обаче Роналдо няма да има такива проблеми, тъй като от 2017-а насам на Ботуша има нов данъчен закон, чиято цел е да окуражи чуждестранни инвеститори и знаменитости да заживеят в Италия като им позволи да платят максимум 100 хиляди евро данък върху приходи от чужбина. Това включва спонсорски договори, капиталови печалби и дори недвижими имоти.

"Тази данъчна възможност бе въведена за да привлича звезди към нашето първенство", сподели данъчният адвокат Серджио Сирабела. 

"Италия е една от малкото европейски държави, която има толкова добър фискален режим спрямо професионалистите от такъв ранг. Членове на семейството на играчите също могат да се възползват от намалената данъчна основа като 25 хиляди евро ще са достатъчни за тях."