Централният защитник на Фламенго Пабло Мари иска да заиграе за постоянно в Арсенал, където в момента играе под наем до края на сезона. Бившият бранител на Майорка се присъедини към „артилеристите“ през януарския трансферен прозорец.

Арсенал наистина има опция да откупи защитника и Мари каза в интервю за „Sky Sports“, че се надява да остане в Северен Лондон.

„Мисля, че мога да бъда много добър в Арсенал. Надявам се да успеем да говорим в края на сезона и да потвърдим за постоянен трансфер. Но очевидно в момента е трудно да се потвърдят тези неща", сподели Мари.

Мениджърът на „топчиите“ Микел Артета даде шанс за дебют на Мари чак на 2 март, тъй като испанският защитник трябваше да влезе във форма, след като се възстановяваше от контузия. Бившият помощник-треньор на Манчестър Сити обаче му е голям фен и може да поиска от клуба да го закупи това лято.

Предварителното споразумение между клубовете позволява на Арсенал да го вземе за 5 милиона паунда преди началото на следващата кампания. Очаква се някого измежду другите централни защитници - Сократис, Давид Луис и Шкодран Мустафи, които имат договори за още 12 месеца, да бъде продаден.