Бившият страж на Арсенал Мануел Алмуния подкрепя Микел Артета, който трансформира състава на „артилеристите”. Испанският вратар смята, че сънародникът му е способен да превърне клуба в отбор, който се бори за титлата на Англия.

Артета се радва на миксиран старт на кариерата си на „Емирейтс”, заменяйки Унай Емери, след като има осем победи, шест равни и два мача в първите си 16 срещи.

Алмуния, който има 175 мача за лондонския клуб между 2004-а и 2012-а година, вярва, че Артета е правилният човек, който да изведе към висоти бившият му клуб. „Срамно е да гледаш клуб като Арсенал в тази позиция – от гледна точка на структура, история. Арсенал трябва да е в челото на Висшата лига и да играе в Шампионска лига. Рано или късно, убеден съм, че Микел ще направи това. Той бе играч доскоро в отбора. Споделя атмосферата в отбора и знае как да ръководи модерно отбора си. Трябва му време”, каза Алмуния пред испанските медии.

„За да се спре този негативизъм, трябва да се печелят трофеи. Вярвам, че тези играчи са добри и имат качеството да го направят”, каза още Алмуния.

Арсенал е девети в Премиър лийг допреди да дойде пандемията от COVID-19, на осем точки зад местата в Шампионската лига.