Отборът на Нюкасъл е готов да плати 80 милиона евро на Барселона за офанзивния халф Филипе Коутиньо през летния трансферен прозорец, съобщава каталунският спортен ежедневник Ел Мундо Депортиво.

Очаква се в скоро време собственикът на "свраките" Майк Ашли да продаде клуба на консорциум, за който стои Инвестиционния фонд на Саудитска Арабия, което на практика ще направи Нюкасъл един от най-богатите клубове в света. Новите собственици на английския тим имат големи планове за бъдещето на Нюкасъл и смятат да бъдат активни на трансферния пазар това лято, като една от основните им цели ще бъде Коутиньо.

В момента бразилският национал се подвизава в Байерн Мюнхен под наем до края на сезона, но баварците нямат намерение да го задържат и през следващата кампания, а ръководството на Барселона също не мисли, че за него има място в състава. Това означава, че почти сигурно 27-годишният Коутиньо ще си тръгне от "Камп Ноу" през лятото, като медиите говорят за няколко кандидати за неговия подпис, сред които Манчестър Юнайтед, Челси и Евертън, но е възможно Нюкасъл да надцака своите съперници от Висшата лига и да подпише с бразилеца.

Това ще бъде още по-вероятно, ако слуховете за идването на Маурисио Почетино начело на Нюкасъл се окажат верни, тъй като аржентинският специалист от доста време е привърженик на Коутино и искаше да го привлече още по време на престоя си в Тотнъм. /БГНЕС