Легендата на Барселона Ривалдо сподели, че частична вина за неуспеха на Филипе Коутиньо да се интегрира в състава на "каталунците" носи и мегазвездата на Лионел Меси. 

Коутиньо премина на "Ноу Камп" през зимата на 2018-та година срещу внупшителните 142 милиона паунда от Ливърпул. Бразилският атакуващ халф обаче така и не успя да се наложи и през този сезон дори беше изпратен под наем в Байерн Мюнхен. Ривалдо смята, че доминатността на Меси прави много трудно изявяването на други звезди от калибъра на Коутиньо. 

"Винаги съм вярвал, че Коутиньо има способностите да се справи в Барселона. Това отне обаче твърде много време и двете страни решиха, че наем в Байерн Мюнхен е най-добрият вариант", започна Ривалдо. 

"Малко съм разочарован от невъзможността му да се наложи, но може би към края беше загубил и доза увереност. Никога не е лесно да си намериш мястото, когато Меси винаги поема отговорността и обира аплодисментите. Може би търпението на Коутиньо не стигна, за да се наложи в подобна ситуация. Трудно е да блестиш в един отбор с Меси" завърши великият бразилец.