Защитникът на Олимпик Марсилия Дуйе Чалета-Цар е сред трансферните цели на Нюкасъл за зимната селекция. „Свраките“ имат нужда от подсилване на състава, особено в отбрана, и са насочили поглед към хърватския национал, съобщава „Telegraph“.

25-годишният централен бранител позагуби титулярното си място на „Велодром“ от началото на сезона, така че ръководството на Марсилия едва ли ще го спрат при добра оферта. Самият играч също се очаква да е склонен да смени обстановката и да заиграе във Висшата лига. Интерес към Чалета.Цар има и от страна на Уест Хем.

Нюкасъл е с най-лошата защита от началото на сезона в първенството на Англия, като тимът е допуснал 41 гола и се намира на предпоследното място в класирането. Именно поради тази причина мениджърът Еди Хау настоява за подсилване точно на отбраната, като освен Чалета-Цар, той е набелязал още Киърън Трипиър от Атлетико Мадрид, Джеймс Тарковски от Бърнли, Люка Дин от Евертън, Понтус Янсен от Брентфорд, Матиас Гинтер от Борусия Мьонхенгладбах и Свен Ботман от Лил