Отборът на Нюкасъл е готов да се включи в битката да подписа на Пиер-Емерик Обамеянг, макар че нападателят на Арсенал има друга предпочитана дестинация. Габонският национал изглежда ще напусне „Емиратс“ през януарския трансферен прозорец, след като бе лишен от капитанката лента от мениджъра Микел Артета, който пък го остави да тренира отделно от отбора.

32-годишният Обамеянг беше наказан за дисциплинарно нарушение, след като се твърди, че се е върнал по-късно от пътуване в чужбина, което е второто му провинение за тази година.

И сега се твърди, че Арсенал е готов да продаде нападателя. По тази причина Нюкасъл, който се очаква да се подсили сериозно през зимата в битката си за оцеляване във Висшата лига, може да се насочи към опитния таран.

Според „Sport“ Нюкасъл е един от клубовете, които искат да извадят Обамеянг от ръцете на Артета, но се смята, че нападателят иска да продължи другаде кариерата си. Изданието съобщава, че Барселона, Олиммпик Лион и Ювентус са другите заинтересовани клубове.

„Каталунците“ обаче се очаква съвсем скоро да обявят привличането на Феран Торес от Манчестър Сити, като от „Камп Ноу“ проявяват интерес и към нападателя на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани и не е ясно дали ще имат нужните ресурси и за трансфер на Обамеянг.

Наскоро се появиха информации, че Нюкасъл се интересува още и от бившия таран на "червените дяволи" Одион Игало.