Отборът на Барселона е предложил услугите на Филипе Коутиньо на английските Нюкасъл и Тотнъм за идния януари. 29-годишният футболист напусна Ливърпул и се присъедини към „каталунците“ през януари 2018 година срещу сериозната сума от 145 милиона паунда. Престоят му на „Камп Ноу“ обаче да се нарече неуспешен, като беше пратен и под наем в Байерн Мюнхен, а след завръщането си в Испания продължава да не впечатлява.

Медиите в Испания пишат, че Барса иска да се раздели с Коутиньо, като Нюкасъл и Тотнъм са потенциални опции. „Свраките“ отчаяно се нуждаят от нови попълнения, тъй като се борят да избегнат изпадането от Висшата лига. „Шпорите“ пък търсят нов номер „10“, откакто Кристиан Ериксен напусна за Интер през януари 2020 година.

„Каталунците“ искат да освободят място и в бюджета си за заплати, тъй като се смята, че са близо до привличането на Феран Торес от Манчестър Сити.

Вчера се появиха информации, че и бившият клуб на Коутиньо – Ливърпул, се интересува от негово завръщане на „Анфийлд“. В Барселона бразилецът получава по около 325 хиляди паунда на седмица, което в огромна тежест на клуба в момента заради продължаващите финансови проблеми в отбора.