Ръководството на Ница е фиксирало цената, срещу която е готово да се отърве от проблемния нападател Марио Балотели. Италианската спортна библия „Гадзета дело спорт” твърди, че сумата е точно обратното на непосилна – в рамките на 1,5-3 милиона евро.

Фаворит за подписа на 28-годишния играч отново е Олимпик Марсилия. През лятото Супер Марио дори се яви за медицински прегледи при „финикийците”, вярвайки, че договорът му с Ница е изтекъл. Оказа се обаче, че той и агентът му Мино Райола са в грешка, а таранът остава собственост на „орлите” за още сезон.

Двата отбора опитаха безуспешно да намерят консенсус, а Балотели се нацупи и пропусна почти цялата лятна подготовка. Италианецът в крайна сметка се присъедини към Ница, но още няма гол през сезона, а наскоро отново се изпокара с треньора Патрик Виейра. Последният пък го извади от състава за последните 2 срещи и обяви, че ще „трябва да се намери решение” на ситуацията.

Очевидно то включва продажба още през януари, за да може Ница да прибере някаква трансферна сума. На този етап „орлите” настояват за 3 милиона евро, но се вярва, че биха склонили да продадат играча за два пъти по-малко пари, за да се освободят от значителната му заплата.