Всичко между нападателя Марио Балотели и клубния му Ница очевидно приключи. Наставникът на „орлите” Патрик Виейра призна за това, като подчерта, че негово е било решението острието да остане извън групата за съботния мач срещу Страсбург.

Гостуването от 19-ия кръг бележи края на полусезона за тима от Лазурния бряг и е последен за календарната 2018 година. Всичко това сочи, че 28-годишният Балотели най-вероятно ще бъде продаден преди подновяването на битките в Лига 1 (12 януари).

Връзката между Супер Марио и Виейра не потръгна от ден първи след назначаването на треньора. По същото време Балотели, без да е получавал разрешение от Ница, се опитваше да уреди свой трансфер в Марсилия, считайки че договорът му с „орлите” отдавна е история. Последното обаче се оказа невярно, а марсилци вдигнаха ръце от нападателя, след като разбраха, че това може да им коства солена санкция.

Целият спор доведе до това, че Балотели не проведе пълноценна лятна подготовка. Раздорът изглеждаше предначертан и в последните седмици събитията се обостриха, след като играчът реагира гневно на една своя смяна, а после направи и определени коментари в документална лента.

„Марио Балотели няма да бъде в състава и в събота за мача срещу Страсбург”, коментира Виейра, който го остави извън сметките при отпадането от Гингам в турнира за Купата на лигата. „Това е решение на треньора.”

„Дали той ще напусне през януари? Балотели има договор. Всичко е възможно”, беше многозначителната добавка от наставника.