Адвокатите, които представляват Неймар посетиха този следобед офиса на Барселона, за да платят освобождаващата клауза, която е записана в договора на футболиста с клуба и е на стойност 222 милиона евро.

Адвокатът на Неймар – Хуан де Диос Креспо даде чека на стойност 222 милиона евро на генералния директор на Барселона Оскар Грау, който го прие.

По-рано през деня Ла Лига не прие чека, който бе представен от адвокатите на Неймар с мотива, че не знаят какъв е произходът на парите. Представеният банков документ не е предоставил никакви подробности  в тази връзка. Екипът на Неймар и ПСЖ дори доведе собствен нотариус на срещата, който да регистрира всичко, което се е случило в сградата на футболната централа.

Параноята е пълна: Барса иска клауза "анти-Реал" за Реал

Ла Лига обаче не може да попречи на Неймар да прекрати договора си, ако футболистът плати сумата записана в освобождаващата му клауза директно на клуба, както сториха адвокатите на бразилеца. 

Култов Моуриньо: 222 милиона не са много за Неймар

25-годишният футболист изчакваше развоя на събитията в своя дом в Барселона. Той веднага се очаква да замине за Париж с частен самолет, за да може утре да бъде официално представен като играч на Пари Сен Жермен.