Нападателят на Пари Сен Жермен Неймар е готов да направи сериозен жест, за да заиграе в Реал Мадрид, твърди L'Equipe. Според информацията на изданието, бразилецът е склонен да играе за много по-малко пари, само и само да облече „белия екип“.

В ПСЖ притеснени за Неймар

В момента Неймар прибира по 38 милиона евро на сезон, което го поставя на второто място в класацията на най-добре платените играчи, след Лео Меси от Барселона (50 милиона евро).

В Реал Мадрид най-високата заплата е тази на лидера на тима Кристиано Роналдо. Петкратният носител на Златната топка прибира по 21 милиона евро. На следващо място са капитанът Серхио Рамос и нападателят Гарет Бейл с по 11 милиона евро.

Експерт посочи не дали, а кога Неймар отива в Реал

Неймар съзнава, че трансферът му в Кралския клуб ще бъде доста труден, особено след афишираните от боса на парижани коментари, че е невъзможно бразилецът да напусне през лятото. Именно заради това националът на „селесао“ вече прокарвал своята стратегия. Той съзнавал, че един от най-бързите начините да поеме към Ла Лига бил да настрои феновете и съотборниците срещу себе си.