Неймар не харесва френската Лига 1 и копнее да се завърне в Испания, твърди „L'Equipe“.

Френското издание изтъква различни причини за тъгата на бразилския футболист в Париж.

През миналото лято той сложи край на връзката си с Барселона в търсене на „Златната топка“. Половин година по-късно изглежда, че усмивката изписана по лицето на бразилския футболист вече я няма.

25-годишният футболист вече не крие пред вътрешния си кръг от хора своите съмнения породени от Лига 1. Той не е доволен от качеството на френското първенство. Статистическите му резултати са повече от добри. Отбелязал е 24 гола в 23 мача. В лигата има 15 гола в 15 мача, а в Шампионска лига 6 гола в 6 мача.

Неймар обаче е недоволен от конкуренцията в Лига 1. Освен това смята, че имиджът на френското първенство не е достатъчно добър, за да се сравнява с другите първенства. Бразилецът смята, че футболът по френските терени е прекалено защитен и физически по-взискателен.

Неймар предпочита испанския футбол, където съперниците му дават повече свобода на действия.

Това недоволство на Неймар идва в разгара на предполагаемия интерес на Реал Мадрид към него. Въпреки това операцията „Неймар“ не би била лесна за испанския гранд, защото Пари Сен Жермен няма да се откаже от футболиста, а бразилецът няма освобождаваща клауза, която да е записана в неговия контракт.

“Le Parisien“: В ПСЖ притеснени за Неймар

Всички в ПСЖ вкупом замазват около сръдльото Неймар

Емери бесен относно спекулациите за Неймар