Първата работа на очаквания нов собственик на Челси в лицето на Тод Боели, ако той получи контрол над клуба, ще бъде да предотврати заплахата от масово напускане на играчи, съобщава „Sun“. Американецът оглавява консорциум, включващ „Clearlake Capital“, който може да купи „сините“ за повече от 4,25 милиарда паунда от Роман Абрамович.

Има обаче нарастващи опасения, че собственикът на ЛА Доджърс трябва да се действа бързо, ако поеме управлението на фона на страховете в съблекалнята, че отборът, който спечели Шампионската лига миналия сезон, ще се раздели с Н'Голо Канте и Жоржиньо.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

Вече стана ясно, че няколко играчи ще си тръгнат като свободни агенти през лятото. Защитникът Антонио Рюдигер е много близо до трансфер в Реал Мадрид. Същото важи за неговия колега в отбрана Андреас Кристенсен, който пък ще премине в Барселона. Капитанът на клуба Сесар Аспиликуета също може да напусне, въпреки че Челси има клауза в договора на испанеца, която им позволява да удължат престоя му с 12 месеца.

Сега обаче дуото в центъра на терена - Канте и Жоржиньо са на път да влязат в последната година от договорите си. Италианският национал Жоржиньо специално изрази желание да се върне в родината си Италия и това може да стане още това лято.

През следващия сезон английският полузащитник Мейсън Маунт пък ще навлезе в последните две години от контракта си, подписан през 2019 година. Все още не е имало разговори за нов договор, което се очаква да бъде дълъг процес.

Близки до клуба от „Стамфорд Бридж“ вярват, че несигурността сред играчите стои зад неубедителните изяви на отбора в последните мачове.