Опорният полузащитник на Рома Стивън Нзонзи не се явил за официалния медицински преглед в клуба преди началото на лятната подготовка. Според италианските медии това е стратегически ход, чрез който 30-годишният играч опитва да си издейства трансфер в Олимпик Лион.

Вчера Нзонзи трябваше да се яви във „Вила Стюарт”, където клубът проведе медицинските проверки на играчите, които нямаха ангажименти към национални отбори в началото на юни. Французинът нито е дошъл за тестовете, нито пък е дал каквото и да е обяснение за отсъствието си.

„Вълците” платиха почти 30 милиона евро на Севиля за световния шампион с Франция преди почти година. Бившият футболист на Стоук Сити не успя да се утвърди на „Олимпико” по начина, по който всички очакваха от него.

Макар заради Финансовия феърплей на УЕФА Рома да не може да го продаде за под 25 милиона евро, се очаква Нзонзи много бързо да бъде отпратен под наем в друг тим. Лион ще търси играч с неговия профил, тъй като по всяка вероятност ще продаде Танги Ндомбеле, който е силно желан от Тотнъм.