Агентът на полузащитника Марек Хамшик категорично опроверга слуховете, че легендата на Наполи възнамерява да се завърне в Серия А с екипа на Рома. Мартин Петраш заяви, че неговият клиент се чувства напълно щастлив в китайския Далиен Ифан.

Тази сутрин римският ежедневник „Ла Република” пусна слуха, че 31-годишният словак, който е топреализатор №1 в историята на неаполитанците, е готов да се върне в калчото. Според версията за целта е щяла да бъде извършена бартерна сделка с участието на Хавиер Пасторе. Аржентинецът не се представи на ниво в дебютния си сезон с екипа на Рома.

Всичко това значеше, че Хамшик би се върнал в Серия А само 6 месеца след раздялата си с Наполи. В Италия той никога не е играл за тим, различен от „везувианите”. „Марек е напълно щастлив в Китай и няма никакво намерение да си тръгва в този момент”, коментира агентът му Мартин Петраш.

„Той иска да изпълни своя 3-годишен договор с Далиен. Поставил си е някои много важни цели се екипа на този отбор и е решен да спечели колкото се може повече трофеи. Освен това Наполи е неговият дом, неговото семейство в Италия. Той никога не би играл за друг италиански тим”, добави Петраш.