Манчестър Сити ще плати 10 милиона паунда за  вундеркинда на Цървена звезда - Йован Миятович, пишат английски и сръбски медии. Тази есен 18-годишният нападател игра срещу България в евроквалификация между националните отбори на двете страни до 19 г., но не успя да вкара и мачът завърши 0:0. 

От Манчестър Сити са харесали Миятович в двубоя с Цървена звезда от Шампионската лига през декември. "Гражданите" спечелиха с 3:2, а талантът влезе след почивката и удари две греди. Срещата бе изгледана на живо от Валери Божинов, който му предрече голямо бъдеще.

"Йован Миятович се включи добре, но имаше нещастието два пъти да удари гредата. Ако аз бях треньор, щях да го пусна от самото начало. Това е голям талант и ще донесе успехи на Сърбия", каза преди Нова година Божинов.
 
Миятович обаче ще бъде пратен в друг отбор от гиганта "Сити груп" - Ню Йорк Сити. Причинате е, че през този сезон младокът вече е обличал екипа на два отбора - Графичар и Цървена звезда, и няма право да играе за друг клуб в Европа. Сезонът в Америка ще започне в края на февруари, така че той може да играе там.
 
През есента Миятович вкара 8 гола в 14 мача за "звездашите" в първенството на Сърбия.