Ръководството на Наполи е направило първи стъпки към разговори за привличането на плеймейкъра Набил Фекир от Олимпик Лион. Засега французинът се счита за резервен вариант, ако вариантът с Хамес Родригес окончателно пропадне.

Трансферът на колумбиеца от Реал Мадрид се доказа като изключително труден за реализиране, тъй като „белия балет” желае да „осребри” офанзивния халф и не е склонен да приема оферти за наем с опция за откупуване (каквато е идеята на „везувиани”). От „Сантиаго Бернабеу” дадоха ясно да се разбере, че очакват да получат 50 милиона евро за Родригес и не приемат компромиси.

Според френските издания RMC Sport и  „Л’Екип” фокусът на Наполи се премества в посока към 26-годишния Фекир. Той е категоричен в желанието си напусне Лион и доскоро се вярваше, че е съвсем близо до подпис с испанския Бетис.

Все пак Фекир би желал новият му тим да бъде част от евротурнирите (нещо, което Бетис не може да предложи) и интересът на Наполи може да промени намеренията му. Договорът на халфа с Лион изтича през юни 2020 година, така че сега е последният шанс за френския тим да прибере пари от своя кадър.

„Л’Екип” добавя, че Наполи ще стартира официално преговорите за Фекир в понеделник. Вече обаче е имало разговор между антуража на играча и клубния бос на Наполи Аурелио Де Лаурентис, както и с треньора Карло Анчелоти.