Ръководството на Наполи е превърнало в свой приоритет привличането на Ървин Лосано от ПСВ Айндховен пред това да се бори с Ювентус за подписа на играещия в Дженоа Кристиан Куаме. Към момента неаполитанци очакват развитието на преговорите с Пари Сен Жермен, който проявява сериозен интерес към техния полузащитник Алан.

Според трансферния гуру от Италия Джанлука Ди Марцио ПСЖ оценява бразилския халф на 40-50 милиона евро, а сумата се струва твърде малка на Наполи. Клубът настоява да получи най-малко 80 милиона за бразилския играч.

Експертът е сигурен, че в случай на продажба „везувиани” веднага форсират преговори за Николо Барела от Каляри, тъй като игровите характеристики на италианеца отговарят идеално на качествата на Алан.

На този етап Кристиан Куаме от Дженоа бива изтласкан в миманса, тъй като след няколко дни (20-и януари, според Ди Марцио) Наполи има среща с агента на Ървин Лосано – Мино Райола. Последният вече заяви, че мексиканецът, който е известен и с прозвището Чъки, възнамерява да довърши сезона в ПСВ. Това обаче не пречи на Наполи да го „заключи” за потенциални конкуренти, като постигне договорка за летен трансфер още сега.

Твърди се, че Наполи проявява интерес още към левия бек на Фиорентина Кристиано Бираги и десния халф на СПАЛ Мануел Лацари.