Наполи възнамерява да подсили своето нападение с играч на Дженоа. Интересното е, че в случая не става дума за сензацията на „грифоните” Кжищоф Пионтек, а за неговия съиграч Кристиан Куаме.

Генуезци поставиха цена от 30 милиона евро на своя полски таран, който се представя невероятно при дебюта си в калчото. 23-годишният футболист е вторият най-резултатен футболист с 13 гола в 19 срещи, отстъпвайки единствено на Кристиано Роналдо (14 гола).

Наполи действително първоначално се беше ориентирал в тази посока, но напоследък техният полски таран Аркадиуш Милик започна да се завръща към най-добрата си форма. Двамата с Пионтек са по-голяма или по-малка степен еднотипни футболисти, а това е причината „везувиани” да поискат една по-различна опция за атаката си като Куаме.

21-годишният котдивоарец се отличава с енергия, скорост и убийствена работоспособност на терена, като може да играе както на върха на атаката, така и на двата фланга. Милан също проявява интерес към него, но се намира в състояние, което на този етап не би му позволил да се конкурира равностойно с Наполи.

Дотук Куаме има 3 попадения и 4 асистенции за Дженоа от началото на сезона. Твърди се, че наставникът на неаполитанци Карло Анчелоти е дал благословията си за подобна сделка, макар че най-вероятно африканецът би останал под наем в Дженоа до края на кампанията.