Ръководството на Наполи е влязло в преговори с агента на левия краен защитник Тео Ернандес. За 21-годишния французин няма бъдеще в Реал Мадрид и със сигурност интересът на италианците е добре дошъл.

Още преди две седмици на Апенините започна да се мълви за подобна сделка, но сега агентът на футболиста – Мануел Гарсия Килон потвърди, че не става дума просто за слухове. „Да, Наполи се свърза с мен във връзка с Тео Ернандес. Преговорите вече вървят”, заяви Килон пред неаполитанското радио „Кис Кис”.

Не за първи път през последните години „везувиани” привличат футболисти директно от Реал Мадрид. Тази пътека отъпкаха централният защитник Раул Албиол, както и нападателите Хосе Мария Кайехон и Гонсало Игуаин. Трябва да се вземе под внимание, че именно Килон е агентът, който представлява първите двама, а също така и дългогодишния бивш вратар на Наполи Пепе Рейна.

Тео Ернандес – който е брат на рекордната покупка за Байерн Мюнхен Люка Ернандес – премина от Атлетико Мадрид в Реал Мадрид през лятото 2017-а. Той обаче не успя да оправдае огромните очаквания и през този сезон беше пратен под наем в Реал Сосиедад. В негово отсъствие „кралете” намериха друга опция на Марсело в лицето на младия Серхио Регилон.