Ръководството на Интер опитва всячески да отпрати ненужния полузащитник Жоао Марио. Най-актуалният вариант това да се случи е португалският национал да бъде преотстъпен в английския Уест Хем.

Според радио RMC Sport 24-годишният футболист вече е влязъл в преговори с лондонския тим, което е добър знак. Само преди дни той категорично отказа да премине в Уотфорд, който бе готов на директна покупка.

Жоао Марио отказа първа оферта от Англия

За Жоао Марио се знае, че наистина иска да заиграе във Висшата лига, но той все още храни надежда, че ще получи обаждане от тим, който все пак играе в евротурнирите. Затова той не е особено ентусиазиран от идеята за Уест Хем, като все пак е преценил, че „чуковете” са далеч по-примамлива опция от Уотфорд.

Жоао Марио се превърна в един от скъпите провали на „нерадзурите” през последните години. Макар да бе част от състава на Португалия, който триумфира на UEFA EURO 2016 и струваше 40 милиона евро на Интер, халфът изобщо не успя да се адаптира към футбола в Италия.

По принцип на „Джузепе Меаца” се надяваха да го продадат възможно най-скоро, ала са склонни и да го пратят някъде под наем за 6 месеца, а в същото време ще стискат палци за добро негово представяне, което би им помогнало да минимизират загубите при евентуална продажба.