Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо има нова основна трансферна цел за лятото на 2018 година. След като очевидно офанзивата за Артуро Видал няма да успее, сега „червените дяволи” се насочват към Тони Кроос от Реал Мадрид.

Юнайтед постави Видал над всичко за лятото

Постът на вътрешен халф се явява проблемен за Юнайтед, тъй като Майкъл Карик спира с футбола в края на кампанията, а контузеният до март Маруан Фелаини все още не е казал дали ще приеме офертата за нов договор. Настоящ такъв на белгийския национал изтича на 30 юни.

Затова Моуриньо иска да бъде привлечен надежден и адекватен футболист във въпросната зона. Първоначалният замисъл бе да се преследва Видал от Байерн Мюнхен, но наскоро чилиецът обяви, че не желае да напуска.

Видал изведнъж си смени мнението, иска си в Байерн

В същото време Специалния обмисля дали да не смени тактическата постройка на своя тим от 4-2-3-1 към 4-3-3. Кроос би бил идеалното допълнение към Пол Погба и Неманя Матич, а според авторитетния британски ежедневник „Индипендънт” в Юнайтед са уверени, че този път ще успеят с германеца.

Бившият играч на Байерн и Байер Леверкузен не един път попадаше в трансферния фокус за „червените дяволи”. Сега те разполагат с индикации, че Реал Мадрид ще е склонен да продава, стига да получи крупна оферта.