Полузащитникът на Байерн Мюнхен Артуро Видал ще бъде приоритетната цел за Манчестър Юнайтед в паузата между сезоните. Така поне твърди местното издание „Манчестър Ивнинг Нюз”.

Моуриньо се прицели в Артуро Видал

Мениджърът на „червените дяволи” Жозе Моуриньо лично е посочил 30-годишния чилиец на върха в своя списък с желани попълнения за следващата кампания. Позицията на вътрешен халф определено е проблемна за Юнайтед, тъй като Майкъл Карик ще прекрати кариера в края на сезон 2017/2018, а договорът на Маруан Фелаини изтича и има голяма вероятност белгиецът да не го поднови.

Съвсем наскоро манчестърският колос привлече Алексис Санчес в редиците и присъствието му може да има своята тежест, когато стартират преговорите със сънародника му Видал. Чилийският опорен халф има договор с Байерн до лятото на 2019 година, но дори в Германия се твърди, че той кара последен сезон с екипа на баварците и ще бъде продаден.

Видал: Със сигурност оставам в Байерн поне до лятото

През следващия сезон в Байерн ще пристигне Леон Горецка, което може би е знак за намерението на германския шампион да „хване последния влак” за доходоносна раздяла с Видал.