Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо планира да привлече в състава защитника на Селтик Кийрън Тиърни, съобщава "Daily Record ".

20-годишният шотландски национал ще бъде първото ново попълнение в отбраната на "червените дяволи", която се очаква да претърпи пълна промяна през летните месеци. 

Тиърни подписа нов 6-годишен договор със Селтик през октомври и от Юнайтед ще трябва да извадят около 20 милиона паунда, ако искат да го привлекат на "Олд Трафорд".

Подсилването на левия фланг в отбраната е един от приоритетите за "червените дяволи", тъй като Ашли Йънг през юли ще навърши 33 години, а Люк Шоу ще бъде продаден през лятото.

През този сезон Тиърни има 41 мача и 4 гола за Селтик във всички турнири.

В хода на сезона Моуриньо даде не един шанс на Люк Шоу, но той не успя да докаже качествата си и ще напусне "Олд Трафорд". Самият футболист се е примирил, че няма никакви перспективи на "Олд Трафорд".

Основна цел на Моуриньо доскоро бе Алекс Сандро от тима на Ювентус, но неговата цена надвишава 60 млн. паунда. Доста по-достъпна опция изглежда 20-годишният Тиърни, който е способен да действа и на двата фланга в защитата, както и в центъра. Скаути на Юнайтед отдавна следят изявите на младия шотландец, за който Юнайтед с лекота може да извади исканите от "детелините" 20 млн. паунда.

Новият план на Жозе Моуриньо за Манчестър Юнайтед

Играчите, които изхвърчат от Юнайтед, ако Моу продължи

Моуриньо гони има-няма цял отбор от "Олд Трафорд"