Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че няма да успее в намеренията си да вземе Иван Перишич от Интер.

Перишич остава в сметките на Лучано Спалети

„Червените дяволи” в течение на месеци водеха тежки преговори за крилото, които в крайна сметка се провалиха. „Нерадзурите” не бяха склонни да продадат 28-годишният национал на Хърватия за по-малко от 55 милиона евро, дори когато бяха притиснати от нуждата за бързо генериране на суми във връзка с финансовия феърплей.

В крайна сметка Перишич, който също направи опит да форсира сделката, ще остане поне още сезон на „Джузепе Меаца”, а не е и изключено да подпише нов контракт.

Перишич кандисва в Интер заради голямата заплата?

„Това е футболът”, заключи Моуриньо пред „Премиум Спорт”. „Ако играех утре срещу Интер, бих искал да спечеля. Те са силни, изградиха добра защита, за да запазят играч, който е важен за тях. Така става във футбола.”

В Манчестър във възторг от Антони Марсиал

Въпреки всичко Моуриньо заяви, че все още пази само най-топли чувства към „нерадзурите”, с които постигна исторически за италианския футбол требъл през 2010 година. „Истината е, че откакто си тръгнах, всички следващи треньори на Интер получават едни и същи съобщения от мен. Искам те да печелят трофеи за интеристите, а когато казвам „интеристи”, броя и себе си в това число. Лучано Спалети получи същото съобщение, което пратих на (Джан Пиеро) Гасперини, (Клаудио) Раниери, (Валтер) Мадзари… Предвид всички, които преминаха през Интер, може и да пропускам някого. Надявам се Лучано да внесе стабилност в отбора и да спечели нещо за нас”, завърши Моуриньо.