Манчестър Юнайтед може би намери подходящата алтернатива на така желания цяло лято Иван Перишич и това е… собственият им играч Антони Марсиал. Поне тази теза лансира местното издание „Манчестър Ивнинг Нюз”.

Моуриньо иска повече постоянство от Марсиал

Вестникът направи сбит анализ на показаното от „червените дяволи”  в предсезонните им контроли. При последната от тях – 2:1 над Сампдория – 21-годишният Марсиал се отчете с асистенция за победния гол на Хуан Мата в края.

Волфсбург с изненадващ опит да вземе нападател на Юнайтед

Смелост или нахалство? Бешикташ иска Марсиал под наем

„Манчестър Ивнинг Нюз” не щади суперлативи към представянето на французина, като счита, че трансферните спекулации около Перишич всъщност са му се отразили позитивно. „Преследването на Иван Першич изглежда го съживи дотам, че Марсиал вече говори свободно английски, а играта му по крилото срещу Сампдория беше директна и пробивна. Трябва да се отбележи, че той вече не се ограничава само до пробиви навътре, при които да търси шут с десния си крак”, пишат от ежедневника.

„Движението на французина бе изпълнено с мисъл, а езикът на тялото му вече не е така негативен, както бе на моменти през миналия сезон. Никой друг от фланговите играчи на Юнайтед дори не се доближи до нивото на Марсиал в летните контроли. Предвид факта, че той е единствения специалист сред крилата, би било нелогично Марсиал да остане извън стартовите единадесет”, продължават от медията.