Отборът на Тотнъм се интересува от полузащитника на Валенсия Джофри Кондогбия, като старши треньорът Жозе Моуриньо продължава търсеното си на качествен играч на тази позиция, за да засили отбраната си. Говори се, че главният скаут "шпорите" Стив Хичън е дългогодишен почитател на футболиста и продължава да следи развитието му през този сезон.

Кондогбия, който е бивш играч на Монако и Интер, е на високо място в списъка на „шпорите“ за играчи, които Моуриньо иска да добави към състава си.

Съществува обаче опасение, че футболът може и да не се възобнови в цяла Европа преди трансферният прозорец да се отвори отново на 10 юни, което може да означава, че клубовете трябва да вземат решения въз основа на вече видяното.

Независимо от това Моуриньо искаше да добави нов халф още през януари, когато клубът се интересуваше от Пиер-Емил Хойберг от Саутхемптън.

Кондогбия, който подписа с Валенсия през 2018 година за по-малко от 20 милиона паунда, се следи също и от Евертън. 27-годишният полузащитник има 89 участия за испанския тим, включително 24 през този сезон, пет от които са в Шампионската лига.

Той има пет мача и за Франция, но получи разрешение за смяна на националността преди две години и вече е национал на Централноафриканска република. Договорът му с Валенсия изтича след две години.