Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е настоял пред ръководството на клуба за привличането на защитника Дани Роуз от Тотнъм през януарския трансферен прозорец.

Моуриньо има огромното желание да подсили своя състав с 27-годишния футболист още от изминалото лято.

При всички положения Манчестър Юнайтед ще трябва да подготви сериозна оферта, ако иска да си осигури услугите на английския национал.

"Червените дяволи" ще предложат 40 милиона паунда на Тотнъм за 27-годишния Роуз, като са готови да продадат Люк Шоу, за да финансират сделката.
Роуз не попадна в групата на Тотнъм за дербито с Арсенал в събота, което бе загубено от "шпорите" с 0:2. От клуба отрекоха да има напрежение между бранителя и мениджъра Маурисио Почетино, но въпреки това решението на аржентинеца да остави извън състава един от най-добрите си играчи буди съмнение.
От Юнайтед са готови да предложат двойно увеличение на заплата на Роуз, ако той премине на "Олд Трафорд". В момента англичанинът взима по 65 000 паунда на седмица.

Сред вариантите пред Манчестър Юнайтед за нов ляв бек е още и Киърън Тиърни от шотландския шампион Селтик.

Самият Роуз пък вече намекна, че иска да напусне Тотнъм, след като е разочарован от факта, че отборът не може да печели трофеи. 

Почетино: Роуз може да недоволства, но аз съм шефът

Към него интерес има и от Манчестър Сити.

Юнайтед атакува защитник на Тотнъм през зимата

Челси изважда 50 милиона за играч на Тотнъм