Ръководството на Милан проявява интерес към талантливия нападател на Бока Хуниор Кристиан Павон. Според някои италиански медии „росонерите” са готови да предложат на аржентинския гранд своя бранител Густаво Гомес, за да намалят цената на 22-годишното острие.

Милан задържа изгряващия Кутроне с договор до 2023

Грандът от „Сан Сиро” вече започва да сглобява плановете си за следващата кампания, като взимат под внимание, че още няма официално решение на УЕФА по техния казус във връзка с Финансовия феърплей.  Припомняме, че европейската футболна централа отказа сключването на споразумение с Милан след придобиването на клуба от Йонхон Ли и сериозните харчове през лятото на 2017 година. Тепърва ще стане ясно какви санкции ще трябва да изтърпи италианският тим.

Това обаче не отменя интереса му към Павон, който е истинско откритие, откакто дебютира за Бока. Нападателят може да се похвали с 19 гола и 19 асистенции в 70-те си мача, които изигра за аржентинския колос.

Милан зачеркна Никола Калинич

Не е учудващо, че оттам търсят минимум 35 милиона евро за таланта. През януари Бока Хуниор категорично отхвърли предложението на Интер да вземе Павон под наем, а също и оферта от Арсенал на стойност 30 милиона евро.

Милан планира да използва 24-годишния парагваец Густаво Гомес като разменна монета с цел отбив от цената. През януари бранителят, който е ненужен на треньора Дженаро Гатузо, беше на крачка от трансфер в Бока, но сделката пропадна.