Отборът на Милан е готов да отправи оферта за звездата на Олимпик Лион Мемфис Депай, твърди „Tuttomercatoweb“. Според италианския източник, офертата е на стойност 20 милиона евро плюс процент от бъдеща сума при трансфер.

26-годишният холандски национал в момента се възстановява след скъсан преден кръстосан лигамент, но трябва да е готов за началото на следващия сезон.

Договорът му с Лион изтича през юни 2021 година и подновяването му е малко вероятно, особено, след като бе предсрочно прекратено френското първенство и това значеше, че клубът няма да се класира за Европа.

Това би било изгодно за Милан, тъй като исканата цена на Депай беше 50 милиона евро не толкова отдавна, сега обаче поради финансовата криза и оставането извън Европа, „росонерите“ ще се надяват да могат да смъкнат доста от цената му.

Депай е юноша на ПСВ Айндховен, след това подписа с Манчестър Юнайтед през 2015 година, но през януари 2017 година бе продаден на Лион.

Депай правеше отлична кампания преди контузията си, като отбеляза 14 гола в 18 мача, включително пет попадения от пет участия в Шампионската лига.