Следващите няколко месеца ще бъдат изключително вълнуващи за Барселона и феновете на отбора. Разбира се, този период може да се определи и като изключително стресиращ и хаотичен. „Каталунците“ ще избират нов президент и в същото време се очаква решението за бъдещето на най-голямата звезда на отбора, може би, в историята.

Неизбежно обаче тези две неща са тясно свързани. Лионел Меси все още не е взел решение за бъдещето си, но ще го направи точно навреме за отварянето на летния трансферен прозорец. И докато аржентинецът е изцяло фокусиран върху Барселона и настоящия сезон, изглежда, че някои неща могат да повлияят на крайното му решение.

Според журналиста на Серхио Гонсалес, Меси ще остане в клуба само ако Жоан Лапорта спечели изборите. Той е един от тримата основни кандидати за президентския стол и през март ще стане ясно кой ще застане начело на „каталунците“.

Гонсалес пише, че аржентинецът ще напусне на 100% Барселона, ако някой от другите двама кандидати спечели изборите и в този случай той вероятно ще отиде в Манчестър Сити. Разбира се, Пари Сен Жермен е другият основен кандидат за неговия подпис, но Лео очевидно не харесва многото публични изявления на играчи на френския тим, с които те искат да го примамят да заиграе във Франция.

Отборът на Пеп Гуардиола има друг подход, който Меси уважава много повече. Разговорите между Гуардиола и Меси са започнали още през август миналата година, като хора от щаба на испанеца поддържат непрекъсната връзка с аржентинеца, но по никакъв начин не го притесняват в момента. Все пак, това не означава, че шесткратният носител на „Златната топка“ ще напусне поради този факт.

След като новият президент бъде избран, Меси ще проведе тежък разговор с него и ще обсъди новия проект на клуба. Но, ако този някой не е самият Лапорта, това може да означава краят на кариерата му в Барселона.